CAMPUS TECHNIEK & DESIGN

Campus Techniek & Design
Graaf Karel de Goedelaan 7, Kortrijk
056 22 13 41
www.ik-word-pti.be | secretariaat@pti.be | @ptikortrijk | #MaakJeWereld

CAMPUS WETENSCHAP & GROEN

Campus Wetenschap & Groen
Condédreef 10, Kortrijk
056 22 00 13
www.ik-word-pti.be | secretariaat@pti.be | @ptikortrijk | #MaakJeWereld

LESTIJDEN

Standaard richten wij 34 lesuren in. Op deze regel zijn er echter enkele uitzonderingen. De afdeling aso Wetenschappen krijgt 32 lesuren per week. De richtingen binnen het duaal leren dienen 36 lesuren te presteren. De lessen starten om 8.20u en eindigen op een gewone lesdag om 16.30u. Op woensdag eindigt de school om 11.55u*. Op vrijdag is dat voor de meeste klassen om 14.40u*.
*In functie van de opmaak van de lessenroosters en het organiseren van stages worden soms afwijkende lessen ingericht.

SCHOOLREGLEMENT

Het schoolreglement kan je hier downloaden: SCHOOLREGLEMENT PTI

SCHOOLBOEKEN & -MATERIAAL

Bij de inschrijving (of tijdens de zomervakantie) krijgt elke leerling de gegevens om de boeken via www.studieshop.be aan te kopen. De boeken worden betaald bij het plaatsen van de bestelling. Overige cursussen worden door de betreffende leerkracht op school geregeld en gefactureerd. Afhankelijk van de richting is er nood aan werkkledij, sportkledij en specifieke gereedschappen. Deze kunnen op school aangekocht worden. Waar specifieke gereedschappen nodig zijn (tekengerief, veiligheidsbril, werkkledij, veiligheidsschoenen enz.) krijgen de leerlingen via hun vakleraar de nodige richtlijnen. Al deze regelingen gebeuren in de eerste week van het schooljaar.

LAPTOP & ICT

Elke leerling krijgt een laptop van de school in bruikleen. Voor deze laptop (met alle nodige software) wordt een klein huurbedrag op jaarbasis gevraagd en is er volledige ICT-ondersteuning. ‘s Ochtends, over de middag en op woensdagnamiddag kunnen leerlingen ook gebruik maken van de vaste pc’s op school. Ook printen is mogelijk. Geïntegreerd in ons intern systeem werken wij in hoofdzaak met Office 365. Wij geloven immers dat die applicaties ook later op de werkvloer van pas komen. Het pakket wordt geïntegreerd op de persoonlijke laptop.

Bruikleenovereenkomst laptop
Op onze bruikleenovereenkomst kan je alle info en afspraken terug vinden.

Verzekering voor schade of diefstal
Bij schade of diefstal neemt men tijdens schooldagen contact op met de school. Tijdens de vakantie neemt men rechtstreeks contact op met de leverancier via https://provincie.yes.be/schadeformulier/

Opgelet: Diefstal/schade in landen buiten de EU zijn niet verzekerd en volledig op eigen kosten. Ga je buiten de EU op vakantie, laat de laptop dan thuis. Melding diefstal of verlies dient binnen de 72u ingediend te worden. Vergeet niet dat je voor de aangifte van diefstal of verlies naar de politie moet gaan en de opgestelde PV bij aangifte aan onze verzekering, mee moet indienen. Op de PV moet de politie in geval van diefstal vermelden dat er sporen van inbraak zijn of in geval van verlies dat er sprake was van bedreiging. Wanneer er geen sporen van braak zijn of er geen bedreiging was, zal de verzekering niet tussenkomen.

BEREIKBAARHEID

Beide campussen van het PTI liggen op wandelafstand van het station. In een tiental minuutjes bereik je te voet de campus. · Belgian rail · De Lijn · Fiestroute · www.schoolfietsroutekaart.be

BETAALKAART

Op school betalen wij schoolbenodigdheden en maaltijden uitsluitend met de betaalkaart. Bij de start aan onze school, ontvang je een persoonlijke betaalkaart. De kaart wordt gebruikt op de middag voor het betalen van een schoolmaaltijd maar eveneens voor de aankoop van een drankje aan de automaten of werkmateriaal in het olc of economaat. De kaart is een prepaidkaart en dien je bijgevolg vooraf te laden. Dat kan aan één van de betaalterminals nabij/in het olc maar ook via de webpagina of app. Als ouder kan je steeds nakijken wat er met de kaart wordt aangekocht en kan je ook het resterend saldo raadplegen. Wanneer de kaart bijna uitgeput is, ontvang je ter info een mailtje. Geld op de kaart laden of het overzicht raadplegen kan via de volgende website: https://westvlaanderen.mynetpay.be/.

KOSTELOZE AVONDSTUDIE

Op verzoek van de ouders kunnen de leerlingen de avondstudie volgen op maandag, dinsdag en donderdag. Dit van 16.40u tot 17.00u of tot 17.30u. Er is geen avondstudie in de week na een vakantie die 2 weken of langer duurt.

MIDDAGUREN OP SCHOOL

Ouders maken bij het begin van het schooljaar de keuze indien hun zoon/ dochter het middagmaal thuis neemt of op school. De leerlingen hebben de gelegenheid om de middaguren op school, onder toezicht, door te brengen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan een eigen lunchpakket genuttigd worden of kan er een maaltijd op school aangekocht worden. De school biedt telkens de keuze tussen een dagschotel, soep, koude schotel of broodjes. Tijdens de middagpauze kunnen de leerlingen terecht op de speelplaats, de sportfaciliteiten of in het open leercentrum.

PLURALISTISCH

Als provinciale school zijn wij niet gebonden aan enige geloofsovertuiging en laten we elke leerling (en ouders) vrij om de gewenste keuze voor de lessen levensbeschouwing te maken. Het wijzigen van de keuze voor deze lessen kan niet tijdens het schooljaar. Enkel op het afsluitend oudercontact in juni kan een andere keuze gemaakt worden voor het daaropvolgende schooljaar

PARTICIPATIE

Wij vinden de stem van de leerlingen en de ouders erg belangrijk. We zijn dan ook blij telkens veel bereidwillige en betrokken ouders te vinden om samen met ons school te maken. Leerlingen kunnen hun stem kwijt in de leerlingenraad. Overkoepelend is er ook nog een schoolraad en pedagogische raad.

SPORT

Sport op school
Elke richting krijgt 2u lichamelijke opvoeding per week. Daarvoor worden de sportfaciliteiten van beide campussen ingezet. Zo kunnen alle leerlingen maximaal gebruik maken van de mogelijkheden op school (sportzaal, squashruimte, klimmuur, kunstgrasveld).

Sport over de middag
Ook over de middag kunnen leerlingen sporten op school. Afhankelijk van de drukte en grootte van de groepen, gebeurt dit in beurtrol.

Sportdag
Elk schooljaar gaan alle leerlingen op sportdag. De activiteiten hiervan zijn wisselend naargelang het leerjaar.

Sport op woensdagnamiddag
De school is aangesloten bij het Vlaams Sportverbond. Onder leiding van de leerkrachten lichamelijke opvoeding kunnen de sportievelingen op woensdagnamiddag in veel gevallen hun geliefde competitiesport beoefenen. Daarnaast worden geregeld recreatieve sporten voorzien.

INFO & INSCHRIJVEN

Inschrijvingen gebeuren bij voorkeur online op www.ik-word-pti.be. Info over geplande infomomenten vind je op onze website ik-word-pti.be en op onze Facebookpagina (@ptikortrijk) en Instagramaccount (@ptikortrijk). Gedurende de zomervakantie, met uitzondering van de jaarlijkse verlofperiode (15 juli tot en met 15 augustus) en zon- en wettelijke feestdagen, staat op beide campussen iemand ter beschikking vanaf 9u tot 12u en van 14u tot 18u. Op zaterdag kan tijdens de zomervakantie ingeschreven worden tussen 9u en 12u.[Terug]